Kırmızı Pancar şifa deposu. Bizim ailede sapı, yaprağı, yumrusu herşeyi yeniyor. Sağlıklı beslenmek bunu gerektiriyor.
Malzemeler:
- 1 kilo kırmızı pancar
- 4-5 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Haşlamak için su
Yapılışı:
Pancarların köklerini soyup resimde görüldüğü gibi doğruyoruz. Saplarını da doğruyoruz. Göz kararı suda haslıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kasede tuz ile sarımsakları dövüyoruz. Üzerine azar azar zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Egeliler bu işleme ağartma derler. Zeytinyağında sarımsaklar şişiyor. Krema haline geliyor. Soğuyan pancarlara ekliyoruz. Yarım saat bekletiyoruz. Sarımsakların karışması için. Sonra afiyetle yemeklerin yanında yiyoruz. Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder