Malzemeler:
- 2 parça tavuk göğsü
- 3 adet patates
- 1 iri diş sarımsak
- Bir tane kapya biber, iki tane yeşil biber
- 5-6 adet mantar
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 domates
- Yarım çorba kaşıği biber salçası
- Bir tutam karabiber, kekik ve köri
- 3 Su bardağı sıcak su
- Bir tutam tuz
Yapılışı:
Patatesleri küp küp doğruyoruz. Yağda hafif çeviriyoruz. Fırın tepsisine alıyoruz. Ardından mantarı çeviriyoruz. Daha sonra biberleri çeviriyoruz. Tepsiye alıyoruz. Bu sırada tavaya sarımsak kıyıp, küp küp kestiğimiz tavukları soteliyoruz. Bu sırada bütün baharatları ekleyip kapatıyoruz. Yağda domatesleri soteliyoruz. Salçalarını ilave ediyoruz. Bir tutam tuz ve 3 bardak su ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra tepsiye döküp 250 derecelik fırında suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder