Aslında mantılar incecik, fotografta biraz büyük görünmüş yufkalar belirtmek istedimm☺️
Malzemeler:
- 2 adet hazır yufka
- Kızartmak için yağ
- İki diş sarımsak
- Bir kase süzme yoğurt
- Bir tutam fesleğen
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam tuz
Yapılışı:
Yufkalarımızı üst üste koyuyoruz. Dört parçaya ayırıyoruz. Daha sonra büyük üçgenleri üst üste alıp tekrar dörde bölüyoruz. Hepsini sigara böreği yapar gibi ince ince sarıyoruz. Uçlarını su ile yapıştırıyoruz. Yağda kızartıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Sarımsakları tuz ile dövüyoruz. Bir kase yoğurt hazırlayıp sarımsakları ekliyoruz. Başka bir tavada salçayı yağda kavuruyoruz. Fesleğenini ve pul biberini ekleyip ocaktan alıyoruz. Servis tabağında mantıların üzerine önce yoğurdu sonra salçayı ekleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet Olsun.
Not: Arzu ederseniz üzerine kıyma sosu veya sararken içlerine taşmayacak şekilde kıyma yada patates ekleyip sarabilirsiniz. Alternatifler düşünülebilir. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder