Egeliler iyi bilir :) Eniş: Dağlarda çalıların arasında yetişen bir ottur. Zaten ot yemeği sofralarımızdan eksik olmaz. Bahar aylarında çıkan bu leziz bitkinin acısına Sarmaşık,tatlısınada Kedirgen denir.
MALZEMELERİ:
1 bağ eniş(sarmaşık)
2 adet ince pırasayağı
2 adet soğan
tuz(pişirme sırasında konmaz)
zeytinyağı
2 adet yumurta
YAPILIŞI:
Soğanları doğradıktan sonra zeytinyağında pembeleşinceye kadar çeviriyoruz.Pırasaları da ince ince doğrayıp aynı sekilde soğanlar gibi soteliyoruz.Enişleri ince ince doğradıktan sonra kavuruyoruz.Sürekli çevirerek pişmesini sağlıyoruz.Tuzunu şimdi atmıyoruz.Acılaşmaması gerekiyor.Yerken atıyoruz.Ayrıca metal kaşık kullanınca da acılaşıyor.O yüzden tahta kaşık kullanıyoruz.İsteğe göre piştikten sonra yumurta kırılabilir.Benim tercihim yumurtadan yana oldu.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder