31 Temmuz 2012 Salı

Patatesli Poğaça

Bir gün kuzusuu bana dedi ki ablaaa patatesli bişeyler yapsanaa :) Ben de bir bahaneye bakıyordumm :)
Ayrıntı olarak şu önemli noktaya değinmek isterimm bu içi bütün böreklerinizde kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:
1 tatlı kaşığı kuru maya (makinada yapıyorsanız instant maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1/4 su bardağı su
1/4 su bardağı zeytinyağı
İÇİ İÇİN
-3 adat haşlanmış patates
-PUL BİBER
-sıvı yağ
-1 adat soğan

YAPILIŞI:
Öncelikle patatesli içimizi hazırlıyoruz.Haşlanmıs patatesleri rendeliyoruz soğanı soteledkten sonra patatesle kavuruyoruz indirmeye yakın baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz.Eğer ekmek makinanız varsa mayalı hamuru ekmek makinasında hazırlayabilirsiniz. Makinanınızın 1.5 saatlik mayalama seçeneğini seçip tüm malzemeleri hamur teknesine koyun. Karıştırma esnasında hamuru kontrol etmelisiniz. Hamurun toplanmama ihtimaline karşı biraz daha su veya biraz daha un eklemeniz gerekebilir.
Eğer makinanız yoksa öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği kadar bir ısı olsun. (Çok soğuk veya çok sıcak su mayalanmayı kötü etkiler.) Sonra bu suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini temiz bir bezle örtün. 15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 45 dakika bekletin. Bu arada hamur iki katına çıkmış olacaktır.
Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın.İçine içi koyduktan sonra kare biçiminde kapatıyoruz.200 derece fırında 20 dk kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder