MALZEMELER:
3 Su Bardağı Un
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
100 Gram Tereyağı
1 Kahve Fincanı sıvı yağ
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Demet İnce Kıyılmıs Dereotu
Üzeri İçin Yumurta Sarısı ve Çörek Otu
YAPILIŞI:
Ununu,yumurtayı,tereyağını,sıvıyağını,kabartma tozunu,tuzunu,ince kıyılmıs dereotunu bir kapta ele yapışmayacak şekilde hamur yapıyoruz.(Ekmek yapma makinesinin hamur programında da yapılabilir)Kıvama gelen hamura istenen sekil verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip önceden ısıtıllmıs 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder