Şimdiye kadar yaptığım en güzel makarna soslarından diyebilirim...
MALZEMELER:
1 Bardak krema(SEK gayet yoğun ve güzel)
Penne Türü Makarna
Tuz
Karabiber
Eski Kaşar(rendelenmiş)
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlu az yağlı suda 10-15 dakika haşlıyoruz.Suyunu az koyarsanız çektirerek hem besin değeri içinde kalmıs olur hem de lezzetli olur.Makarnayı yaptıktan sonra sos için sarımsakları tereyağında çeviriyoruz.Daha sonra kremayı ekliyoruz.Yüksek ateşte hızlıca pişriyoruz.Çok kısa sürde bu süre içerisinde içine çok az karabiber ekliyoruz.Tuzda birazcık atıyoruz.Ben kaşarda koydum ama hoş görüntü olmadı tavsiyem üzerine maydanoz ile eklemenizdir.Sosun içine makarnayı koyuyoruz ve ateste kısa süre çeviriyoruz.Maydonoz ve kaşar ile servis ediyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder