23 Mart 2013 Cumartesi

Eti Burçak Tatlısı

Mutlu haftasonları diliyorum. Cok severek yaptıgım sütlü bir tatlıyı  sizlerle paylaşacağım. Son birkaç dilimi de resimleyebildim sonunda. Sevgiyle kalın...

Malzemeler :

3 paket eti burçak bisküvi
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket krem şanti

Yapılışı

Sütü tencereye alıyoruz. İçine yumurta sarısı,un,nişasta ve şekeri ekliyoruz. Önce içindeki malzemeleri güzelce karıştırıyoruz ki topaklanmasin. Sonra kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kada pişiriyoruz. Ayrı bi yerde krem şantinizi hazırliyoruz. Onun içinde ayrıca bi su bardağı süt kullanıyoruz .İyice koyulaşana kadar çırpıyoruz. Muhallebinizin içine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi ekliyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz. Muhallebiyle şantiyi güzelce karıştırıyoruz. Dikdörtgen yada kare borcama bisküvileri yanyana diziyoruz. Benim borcamıma yanyana 4 tane sığıyor. Bu kullanacağımiz üç paket bisküviden 7-8 adet ayrı bi yere ayırıyoruz. İlk bisküvi katını dizip üzerine muhallebili karışımdan güzelce yayıyoruz tüm bisküviyi örtecek şekilde..Sonra ikinci katı diziyoruz. Bisküvileri ilk katı dikey,ikinci katı yatay olarak dizerseniz daha iyi oluyor.Sonra kalan muhallebiyide ikinci katın üzerine yayıyoruz. Ayrıdığımuz bisküvileri rondada, üzerine bi çay kaşığı tarçın ve ceviz ekleyip toz haline getiriyoruz. Tatlımızı oda sıcaklığında soğutuyoruz. Buzdolabına alıyoruz. Rondoda toz haline getirdiğniz karışımlada üzerini güzelce kaplıyoruz.
Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder