16 Mart 2013 Cumartesi

Cezerye

Ben cezerye yapamaz mıyım? Yaparımm böyle de harika olur :)) 
Mutlu haftasonları dilerim...

Malzemeler:

* 1 Kilo havuç

* 1 Su bardağı şeker
* 1 Su bardağı su
* 1 Paket Petibör bisküvi
* 1 Su bardağı ceviz
* 1 Su bardağı hindistan cevizi
* 1 Tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Havuçları soyup rendeliyoruz. Tencereye aldığımız havuçların üzerine şekeri ve suyu koyup pişmesini bekliyoruz. Suyunu çekmesi yaklaşık yarım saat kırkbeş dakika kadar sürüyor. Sol üstteki resimde görüldüğü gibi kıvamlı hale geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Mutfak robotunda bisküvi ve cevizleri çekiyoruz. Ayrı ayrı da yapabilrisniz cevizlerin iri kalmasını istiyorsanız. Hepsini bir kerede yapmak daha mantıklı geldi :) İçine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi koyabilirsiniz. Ben bir çorba kaşığı kadar koydum. Havuçlar soğuduktan sonra içine bir tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte un haline getirdiğimz bisküvi ceviz karısımını ekliyoruz.  Birbirine karışmasını sağlıyoruz. Elle top top şekil verilebileceği gibi benim tercih ettiğim küçük bir borcamıda kalıp olarak kullanabilirsiniz. Üzerine bolca hindistan cevizi serpip buzdolabında bir gün dinlendirebilirsiniz. Ama benim gibi dayanamayıp yerseniz  yarım saat katılaşması için yeterli olcaktır. :)) Afiyet Bal Şeker Olsun...

Cansu Peker

Bu güncel fotoğrafı :)) Bu şekilde sunumu daha güzel öyle değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder