24 Temmuz 2012 Salı

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote

Malzemeler:
* 3 tavuk göğüsü
* 1 baş soğan
* 3 adet domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* tuz,pulbiber,kekik,karabiber,nane
* 1 kase rendelenmiş kaşar
* az sıvı yağ
Yapılışı:
* Tavuk gögüslerini kuş başı şekllinde doğruyoruz.Soğanlarıda doğrayıcıda doğrayıp az sıvı yağda kavuruyoruz sonrada tavukları ilave edip  karıştırıyoruz.
* 2 Domatesimizi küp küp doğrayıp soteye ekliyoruz.1tane domatesimizide doğrayıcıdan geçirip,1 yemek kaşı biber salçasınıda ilave ediyoruz.
* En son pişmek üzereykende arzuya göre baharatlarımızı ilave edip pişirelim.Yağlı olmaması için biraz sıcak su ilave edelim.(yoksa sonra çok yağlı oluyor su eklemeyince )
* Sotemizi güveçlere alalım.Bu malzemeden 6 tane güveç çıkıyor.Üzerinede rendelenmiş bol kaşar serpip fırına atalım.Kaşarlar eriyene kadar tutalım.
     AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder