MALZEMELER:
1,5 SU BARDAĞI BULGUR
YARIM ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI HASLANMIS NOHUT
1 ADET SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
1 ÇAY KAŞIĞI TATLI TOZ BİBER
TEREYAĞI(GÖZ KARARI)
3,5 SU BARDAĞI KAYNAMIŞ SICAK SU
TUZ
KURU NANE
YAPILIŞI:
SOĞANLARI TEREYAĞINDA SOTELİYORUZ.KIRMIZI TOZ BİBERİ VE SALÇAYIDA KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ.BULGURLARIMIZI ATIP KARISTRIYORUZ.3,5 SU BARDAĞI SUYU MERCİMEK VE NOHUTU EKLEYİP ÖNCE YÜKSEK ATESTE DAHA SONRA KISIK ATESTE DEMLEMEYE BIRAKIYORUZ.SUYUNA TUZUNU VE NANESİNİ EKLEMEYİ UNUTMUYORUZ.TANE TANE OLUNCAYA KADAR DEMLİYORUZ.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder