İşte en sevdiğim kurabiyee... Bu tarifin birçok adı var ANAM BABAM KURABİYESİ olarak bilinir.Ama ben babaannemden öğrendim bu tarifi.O yüzden adı Babaanne Kurabiyesi :))
Malzemeler
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı + 1 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Adet Yumurta (Birinin Akı Üzerlerine Sürülecek.)
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
İsteğe bağlı kuru üzüm
Hazırlanışı
Yoğurt,
1 Su bardağı toz şeker, 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı, karbonat ve
sıvı yağı hamur yoğuracağınız kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave
ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde
ettiğiniz hamurdan yumurta-mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp
yuvarlayın Hazırladığınız yuvarlak hamurları önce yumurta akına, sonra
kalan toz şekere batırıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine dizin..Geri kalan hamura da kuru üzüm ekleyebilirsiniz.( Çok kabaran bir hamur olduğundan kurabiyeler arasında
fazla boşluk bırakmanızı öneririm. Ben bir tepsiye 9 adet dizerek
pişirdim.) 175ºC önceden ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder