16 Eylül 2012 Pazar

Ev Yapımı Fındık Lahmacun

Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
4 Su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Alabildiği kadar su
Tuz

Üzeri İçin:
200 gr Kıyma
3 Adet domates
1 Bağ maydanoz
1 Adet kuru soğan
1 Çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ


Yapılışı:
Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz. Mayayı eritiyoruz. Unun üzerine tuzu serpiyoruz. Hamurun ortasına su ilave ederek yavaş yavaş hamuru yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 5 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere böıüyoruz. Diğer tarafta iç harcını hazırlıyoruz. Bir kap içerisine kıymayı alıyoruz. Üzerine domatesi, kuru soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp salçayı, tuzu, karabiberi, sıvıyağı koyup karıştırıyoruz. Hamurun üzerinde kolayca yayılabilmesi için harcımızı su ilave ederek yumuşatıyoruz. Bezeleri merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Kıymalı harctan üzerine yeteri kadar yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine yeşillikler koyup sıcak sıcak limon sıkarak servis yapıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder