24 Temmuz 2012 Salı

Karnıyarık

MALZEMELER:
6 patlıcan
300 g kıyma
2 orta boy soğan
3 domates
Maydanoz
Salça
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
2-3 domates
4-5 adet sivri biber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup ortası kesilip tuzlu suda bekletilir. Yıkadıktan sonra kızartılır.
Bu arada diğer malzemelerle karnıyarığın iç malzemesi hazırlanır.
Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir, kıyma harcı ile içleri doldurulur.
Her birinin üzerine domates ve biber dilimi yerleştirilir.
1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça sulandırılıp tepsiye dökülür.
Domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.
       AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder