18 Temmuz 2012 Çarşamba

Islak Kek

Uzun zamandan sonra tekrar mutfaktayım ve mutluyumm... :)
MALZEMELER:
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 bardak un
1 su bardağı şeker
Vanilya
Kabartma  Tozu
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
4 yumurta

YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtaları krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Erittiğimiz margarini sıvı yağı sütü kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.Elediğimiz unuda katıp çok karıştırmıyoruz. Unu elerken vanilya ve kabartma tozunu elemeyi de unutmuyoruz.Sağlık açısından çiğ yumurtadan oluşan iç malzemesini bir bardağa alma olayına asla girilmesini tavsiye etmiyorum.Onun için diğer ıslak kek tariflerinde olduğu gibi un koymadan iç harcından 1 bardak ayırmadım.Buna da dikkat etmenizi tavsiye ederim.Fırın tepsimizi yağlayıp çok az unluyoruz.Kek karışımızı boşaltıyoruz.Fırınımızı daha önceden 175 derecede ısıtıyoruz.İlk 20 dakika açmamaya özen gösteriyoruz.Yaklaşık 40 dakika pişmesini bekliyoruz.Bir kürdan yardımı ile içinin halen sıvı olup olmadığına bakıyoruz.
SOSU:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşoğı kakao
Yarım çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
Malzemeleri tencereye alıyoruz.Şekerler eriyene kadar kaynatıyoruz.Kekimizi fırından aldıktan sonra kürdanla deliyoruz ve dilimliyoruz.Üzerine sosu gezdiriyoruz.AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder