2 Ağustos 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Karışık Dolma


 Yaz aylarının vazgeçilmezi...

 MALZEMELER:
-yarım kilo dolmalık biber
-4 5 adet patlıcan
-4 5 adet kabak
-4 adet domates
-7 8 adet kuru soğan
-2 su bardağı pirinç
-2 tatlı kaşığı nane
-göz kararı karabiber
-2 kesme şeker
-1 tatlı kaşığı nar ekşisi
-tuz
-yarım su bardağı zeytin yağı
-1 çay bardağı kaynamıs su

YAPILIŞI:
Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Pirinci yıkayıp süzüp soğanlarla kavuruyoruz.Pirinçler tane tane olana kdr kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra diğer malzemeleride ekleyip kısık ateste suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Çok pişirmemeye dikkat ediyoruz.Son olarak nanesini ekleyip kapatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Dolmalık biberlerimizin içini çıkarıp yıkıyoruz.Patlıcan ve kabağında içini oyuyoruz.Hazırladığımız içi dolmalıkların içine azıcık boşluk kalacak sekilde dolduruyoruz.Ağızlarına ince domates dilimleri kapatıyoruz.Tenceremize dik dik diziyoruz.Üstüne tercihen limon sıkılıp dilimleyebiliriz.Dolmalıkların yarısına kadar gelecek şekilde suyumuzu koyuyoruz.Orta harlı ateste pirinçler yumusayıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...                                                        

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder