Adı pek sevimli gelmese de :) güzel denemeye değer bir tat.Ayrıca 2009 yılında kuzucuğumun doğum gününde yaptığım poğaça oluyor kendisi...
Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı sıcak süt(kaynar olmayacak)
1 su bardağı ılık süt(tarifte yarım su bardağı idi ben 1 bardak kullandım)
1 bardak sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
Tuz
1 kaşık toz şeker
Un
İçi için:
Labne Peyniri
Maydonoz
Yapılışı:
Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlayarak koyun. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 200 dereceye ısıtılımış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak puf puf bir hamur oluyor. Daha sonra ortadan ikiye doğru ama tam ayırmadan kesin. İçine labne peynirini dışarı taşırarak sürün. Doğradığınız maydonozlara batırıp servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder