- 4 Adet bonfile
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Terbiyesi için :
- 1 Kahve fincanı zeytinyağı
- 1 Kahve fincanı süt
- 1 Kahve fincanı yoğurt
- Karabiber
- Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2Saaat
Pilav için :
- 1 Su bardağı pirinç
- 1 Kahve fincanı sıvıyağ
- 1 Su bardağı su
- Tuz
- Yapılışı:
- Önce bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2Saaat bekletiyoruz.
Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saaat bekletiyoruz.
Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırıyoruz.Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavuruyoruz.Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişiriyoruz.Bonfileleri terbiyeden çıkarıyoruz.Sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartıyoruz.Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alıp tuz ve karabiber serpiyoruz.Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
22 Ağustos 2012 Çarşamba
Fırında Dana Bonfile
Malzemeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder