2 Nisan 2015 Perşembe

Fırında Somon

Enfes bir lezzet. Somon oburuyumm☺️


Malzemeler:
- 1 adet büyükçe somon madalyası
Sosu İçin:
- Bir türk kahvesi fincanı saf zeytinyağı
- Bir tutam dereotu
- Bir diş sarımsak
- Bir çimdik karabiber
- 1-2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Sosu için zeytinyağı, tuz, karabiber, dövülmüş sarımsağı ve kıydığımız dereotunu ekleyip karıştırıyoruz. İçerisine yıkayıp kağıt havlu ile kuruladığımız somonumuzu yatırıyoruz. Bir yüzünü yarım saat öteki yüzünü yarım saat olacak şekilde kontrollü çevirerek marine ediyoruz. Bu işlem bir saati geçmesin. Somon çabuk piştiği için bu marine sırasında bile pişmeye başlıyor. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına koyup kalan sosu üzerine döküp, 200 derece 10-15 dakika damak zevkimize göre pişiriyoruz. Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder