24 Mart 2015 Salı

El Açması Börek

Fotografım arşivden ama çıtır çıtır sesi hala kulağımda☺️


Malzemeler:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un 
- Yarım paket kabartma tozu
- Yufkaların arasına sürmek için zeytinyağı ve tereyağı karışımı. Bunun ölçüsünü göz kararı yapıyorum. Her kata iki yemek kaşığı yapıyorum. 
İç İçin:
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kase çökelek
- 1 demet ısırgan otu
Yapılışı: 
Bütün malzemeler ile kıvamlı hamur elde ediyoruz. Bezelere ayırıyoruz. Her bezeyi nişasta yardımı ile büyükçe açıyoruz. Açamadığımız yerde yağ sürüp tekrar açıyoruz. İçine harcını koyup yuvarlıyoruz. Tepsiye kol böreği gibi diziyoruz. Üzerine susam ekleyip 180 derecede pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder