Malzemeler:
- 1 adet yumurta( sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 3,5 su bardağı elenmiş un
- Kat aralarına sürmek için tereyağı veya margarin
- Nişasta
İçi İçin:
- 2 küçük boy patates
- 1 küçük soğan
- Göz kararı pul biber ve karabiber
- Bir tutam maydanoz
Yapılışı:
Hamur için önceden hazırladığımız bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan, çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini nemli bir bezle örtüp iki kat olana kadar mayalanmasını bekliyoruz. Yaklaşık yarım saatte çok güzel kabaracaktır.
Zeytinyağına küçük küçük doğradığımız soğanları atıp kavuruyoruz. Bu sırada pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Rende yaptığımız patatesleri ekleyip kavuruyoruz. Biraz yumuşayınca karabiber ve ince kıydığımız maydanozu ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
İki kat olan hamuru 8 parça beze haline getiriyoruz. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz. Erittiğimiz göz kararı margarini açtığımız bezelerin her katına fırça ile sürüyoruz. Üzerine nişasta serpiyoruz. Nişastayı tuzluk kabına koyarak rahatça serpebiliriz. 8 bezeyi üst üste koyup hepsini birleştirip büyükçe açıyoruz. Sigara böreği gibi üçgen parçalara ayırıp içlerine patatesli harcı koyup sarıyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kat kat bu poğaçayı çok seveceksiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder