31 Mart 2015 Salı

Etli Türlü

Türlünün mevsimi geliyor. Keşke biraz sebzelerin tadı olsa... 


Malzemeler:
- 200 gr kuşbaşı dana eti
- 3 adet iri domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet küçük soğan
- 2 adet küçük kabak
- 2 adet küçük patlıcan
- 2 orta boy patates
- 4-5 adet fasülye
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: 
Düdüklü tencereye attığımız kuşbaşı etlerinin üzerine çıkmayacak kadar su ekliyoruz. 10 dakika buharda pişiriyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Yağda soteliyoruz. Üzerine suyunu bardağa aldığımız pişen etleri ekleyip kavuruyoruz. Pişme sırasına göre önce fasülyeleri koyup kavuruyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip tekrar soteliyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız kabakları daha sonra tuzlu suda beklettiğimiz acı suyunu attığımız patlıcanları ekleyip soteliyoruz. Sebzelerimiz sotelendikten sonra üzerine salçaları ekleyip onun üzerine küçük küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Bir süre sotelendikten sonra et suyunu ekliyoruz. Kaynamış iki bardak suyu da ekleyip pişmesini bekliyoruz. Kapatmaya yakın karabiber ve pul biberini ekleyip servis ediyoruz. Yanına tel şehriyeli pirinç pilavı yapıp afiyetle yiyorsunuz😄 Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder