Malzemeler:
- 5 litre tam yağlı inek sütü
- 1 yemek kaşığı tuz ( hissedilmesin istiyorsanız 2-3 çay kaşığı kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Köy peyniri veya beyaz peynir gibi tam kaynatmadan evde yapılan peynirler bana riskli geliyor. Bu tarifte sütü öncelikle kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içine tuzunu atıp kestiriyoruz. Topak topak toplandığını göreceksiniz zaten. Butun süt kesildikten sonra bez torbaya koyup suyunu sıkıyoruz. Tabi suyunu atmıyoruz. Değerlidir. Poğaçalarınızda kullanabilirsiniz. Ben bir yere astım iyice suyunu süzdürdüm. Daha sonra ağırlık altına koydum ki sıkı ve şekilli olsun. Daha sonra afiyetle kahvaltılarda yedik. Kesip dolapta sade saklayabilirsiniz. Salamura su yapıp (tuzlu su) kavanozlarda saklayabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder