5 Şubat 2015 Perşembe

OTLU SOMON

Balığın her çeşidini yerimm☺️ ama somonun yeri ayrı tabii😉 yağlı balık olduğu için tercihim tavadan yana fırında oluyor✌️ bu tarif severek tariflerini uyguladığım Arda Türkmen'den👈

Malzemeler:
- Somon Madalyası
- Bir orta boy patates
- Bir orta boy soğan
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam maydanoz
- İki adet acı biber
- Bir tatlı kaşığı tereyağı
- Bir diş sarımsak
- İki çorba kaşığı galetaunu
Yapılışı:
Rondoda dereotu, maydanozu, sarımsağı ve iki biberi çekiyoruz. Kıyıldıktan sonra tereyağını ve galeta ununu ekleyip sürülecek kıvama getiriyoruz. Somonun altına patates ve soğanı dizip uzerine balığı alıp altına üstüne sosu sürerek 200 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder