Malzemeler:
- 5 adet milföy hamuru (kare)
İç Kreması:
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı şeker
- yarım paket çilekli puding
Yapılışı:
Kreması için malzemeleri karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra pudingi katıp mikser ile soğuyana kadar çırpıyrouz. Buzdolabında bekletiyoruz. Kare olan milföy hamurlarını ikiye kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine çatalla delik açıyoruz. Fazla kabarmasını istemediğimiz için üzerine tekrar yağlı kağıt serip bir baska fırın tepsisi ile kapatıp fırınlıyoruz. 10 dakika sonra üzerinde baskı yapan tepsiyi alıp kızarmasını sağlıyoruz. Kızaran hamurları içine krema sıkıp kapatıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder