Malzemeler:
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta ( içine 2 beyaz bir sarı üzerine)
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Sucuk, Domates, Biber, Kaşar, Siyah Zeytin
Yapılışı:
Hamur için sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. 10 dakika mayanın aktive olması için bekletiyoruz. Daha sonra tuz ve şekeri ekleyip unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık hamur elde ediyoruz. 10 dakika daha dinlendiriyoruz. Daha sonra tepsiye cevizden biraz daha büyük parçalar alıyoruz. Elimizle hafif bastırıyoruz. Tepsi mayası için bekliyoruz. Biraz kabardığını görünce elimizle tekrar düz yapıyoruz. Üzerine kaşarı, domatesi, biberi, zeytini ve sucuğu ekleyip ayırdığımız yumurta sarısını yanlarına sürüp önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder