23 Mayıs 2015 Cumartesi

Kıymalı Bezelyeli Milföyler

Laklaklak ederken börekleri yaktık iyi mi☺️ Pastaneden aldığım severek yediğim milföyleri bunca zaman neden evde denememişim? Çok soru sordum kendıme bugün☺️


Malzemeler:
- İstediğiniz kadar milföy yaprakları
İçi İçin:
- 200-300  gr arası kıyma ( hep göz kararı ayarlarım ben )
- 3 adet soğan
- Bir avuç haşlanmış bezelye
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: 
Soğanları yemeklik doğruyoruz. Sıvıyağı tencereye ekleyip kıymayı kavuruyoruz. Üzerine soğanları ekliyoruz. Haşlanmış bezelyeleri ekleyip soteliyoruz. Milföy yapraklarının (yani bir karenin) içine harçtan alıp bohça şeklınde katlıyoruz. Siz zarf şeklinde de katlayabilirsiniz. Katlı kısımları alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. İç harç bitene kadar devam ediyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder