Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- 200 gr kıyma
- 3 soğan
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- Karabiber
Yapılışı:
Hamuru 6 bezeye ayırıyoruz. Üçü alt katına üçü üst katına olacak şekilde. Bu arada içini hazırlıyoruz. Kıymayı yağda kavuruyoruz. Üzerine soğanları ekleyip baharatını koyup kapatıyoruz. İlk üç bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına nişasta serpiyoruz. Üçünü üst üste koyup kocaman incecik olacak şekilde hamur açıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisinin altına seriyoruz. İçine iç harcını koyuyoruz. Son üç beze için de aynı uygulamayı yapıp tepsinin üstünü kapatyoruz. Küçük küçük dilimliyoruz. Üzerine isterseniz yarım bardak sıvı yağı ısıtıp gezdiriyoruz. Daha iyi pişmesini sağlıyor.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip biraz soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsuuuun. Sevgiyle kalın.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder