Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- 4 adet haşlanmış patates
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Hamur için önce sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. 15 dakika bekletiyoruz. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Üçer üçer açıyoruz. İlk üç bezeyi tabak büyüklüğüne getirip aralarına nişasta serperek açıyoruz. Daha sonra üçünü üst üste getirip açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Haşlanan patatesleri baharatlarla birleştirip hazır ediyoruz. Açtığımız hamuru az kısmını oklavaya sarıp geri kalanına harç koyup gevşek şekilde sarıyoruz. Oklavada ki hamuru büzüp çıkarıyoruz. Bıçakla üçe ayırıp tepsiye diziyoruz. Geri kalan bezelerede aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımını döküp 180 dereceli fırına atıyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişriyoruz. Afiyetle yiyoruz. Sevgiyle Kalın☺️

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder