Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek
Karamel için:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- Yarım su bardağı süt
Yapılışı:
Kremşantiyi süt ile hazırlayıp soğutuyoruz. Karamel için 1 su bardağı şekeri tencereye alıp kahverengi olana kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra 1,5 bardak soğuk suyu dikkatlice döküyoruz. Başta çok katılaşacaktır panik yapmayın sadece eliniz yanmasın dikkat edin. Ocakta durdukça eriyecektir. Tamamı eridikten sonra 15 dakika soğumaya bırakıyoruz. Etimekleri borcama diziyoruz. Bu arada muhallebisini yapıyoruz. 5 dakika mikser ile çırparak soğutuyoruz. Kremşanti ile birlikte karışım yapıyoruz. Etimeklerin üzerine soğuyan karamel sosunu gezdiriyoruz. Tamamını ıslatıyoruz. Üzerine muhallebisini ekleyip dolapta yarım gün veya tam gün bekletiyoruz. Üzeri için benim tercihim hindistancevizi sizler ceviz fındık badem düşünebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder