Herkese hayırlı ramazanlar. İftar menüleriniz de güzel bir başlangıç için tavsiyemdir. Afiyetle bal şeker olsunn :)) Esen kalın...
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
3 su bardağı yoğurt (ekşi yoğurtla daha lezzetli oluyor)
6 su bardağı et suyu (et su bulyon da olabilir)
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Yeterince tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Taze nane
Yapılışı:
Güzelce yıkanan buğdayları düdüklü tencereye aldım.Üzerine bulyonu
ilave ettim. Buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirdim. Büyük bir kasaye buğday nişastası,tuz,yoğurt ve ½ su bardağı su ekleyip
iyice karıştırdım.Kesilmemesi için karışıma kepçe yardımı ile kaynamakta olan
çorbadan ilave ettim ve karıştırarak, yoğurtlu karışımın ılınmasını
sağladım. Karışımı kaynamakta olan çorbaya ilave ettim. Çorbayı iki taşım kaynattım ve altını kapattım.
Tereyağını tavada erittim.Üzerine pul biber ve nane ilave ettim.Yağın rengi değişinceye kadar pişirdim.
Servis kaselerine paylaştırdığım çorbanın üzerine sos ilave
ettim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder