16 Temmuz 2013 Salı

Paşa Çorbası

Herkese iyi akşamlar...Yemeklerinize güzel bir başlangıç olacağını düşündüğüm paşa çorbasını paylaşmak istiyorum. Denemenizi tavsiye ediyorum çok lezzetli bir çorba...

Malzemeler:
Yarım bardak erişte
1 Buçuk bardak Yoğurt
2 Çorba kaşığı un
2 Orta boy patates 
2 Su Bardağı Su (Patatesleri haşlamak için)
5 Su bardağı tavuk suyu
Tuz
Sosu:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Çok az kekik 
                                                         1 Tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
 Küp küp doğradığımız patatesleri iki su bardağı su ve göz kararı atacağımız tuz ile kaynatıyoruz. Sertliğini kaybedince beş su bardağı tavuk suyuyla birlikte tekrar haşlıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurt yumurta biraz tuz ve iki çorba kaşığı unu çırpıyoruz. Kaynayan suyla kaynak yapıyoruz. Yoğurdun kesilmemesi için. Erişteyi bu karışım kaynadığında atıyoruz. Kıvamı alınca patatesler yumuşayıp erişteler pişince nanesini atıyoruz. Sosunu yapmak için bütün malzemeleri kızdırıyoruz. Ocaktan aldığımız çorbanın içine döküyoruz. Servis yaparken karıştırıyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder