Malzemelerimiz
- 5 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kaynar su
- 1 tepeli su bardağı + yarım su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Yumurta aklarını bir kaba, sarılarını ayrı bir kaba alıyoruz. Önce yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline gelinceye dek çırpıyoruz. Sonra şeker ve yumurta sarılarını çırpmaya başlıyoruz. 2 kaşık kaynar suyu içine ekleyip hiç durmadan çırpmaya devam ediyoruz. Rengi çok açık sarı olana dek çırpıyoruz. Yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla dikkatlice karıştırıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyip ağır ağır karıştırarak yediriyoruz. Yağlayıp, unladığınız tepsiye pandispanya hamurunu döküyoruz ve yayıyoruz.200 derecelik soğuk fırına kekimizi sürüyoruz. Kenarlarından kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürüyoruz. Üzeri pembeleşince keki fırından alıyoruz. Yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Yinede çıkarmadan bir kürdan batırarak içinin hamur kalıp kalmadığını kontrol ediyoruz. Tavsiyemdir :) Benim gibi acele edip soğumadan keserseniz resimde ki gibi dağılacaktır. Kekimizi soğuduktan sonra reçelle servis edip afiyetle yiyebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder