Malzemeler:
*1,5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1,5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kasığından az tuz
*Yarım yemek kaşığı kuru maya
*1 yumurta (sarısını ayır)
*4 bardak un
Yapılışı:
Süt ılık olmak kaydı ile önce sıvıları karıştırıyoruz. Unu ekleyip kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Yatım saat mayalanması için bekletiyoruz. Bu arada içini hazırlıyoruz. İki patatesi haşkayıp küp küp doğruyoruz. Biraz pul biber serpiyoruz. İkiye ayırıp bir kısmına maydanoz bir kısmına dereotu kıyıyoruz. İçlerine biraz çökelek ekliyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp içten koyup ağzını tammkapamadan tepsiye diziyoruz. Sarısını ayırdığımız yumurtayı sürüyoruz. Tepsi mayası için bekliyoruz. Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder