Malzemeler:
200 gr margarin
1 su bardağı +1/4 su bardağı su
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
4 adet oda ısısında yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz
Kreması: *500 ml süt *5 çorba kaşığı un *1 su bardağı toz şeker *1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt
Kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.
Kremamız olunca soğutuyoruz. Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle
koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Kremamıza ilave edip mikserle çırpıyoruz.
Üzeri için: 1 paket çikolatalı sos ( benım yarım vardı ondan az oldu)😋
Yapılışı:
Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyuyoruz. İçine tuz ve şekeri ilave edelip kaynayınca margarini de ilave edip eritiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Ateşimizi kısıp karıştırarak 8 dakika pişiriyoruz. Hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz. Diğer yumurtalara da teker teker aynı işlemi yaparak hamurumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz. Kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamuru koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz.180 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöküyor. Ilıyınca ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz. İçine kremadan koyup kapatıyoruz. Üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder