19 Haziran 2015 Cuma

El açması Patatesli Börek


Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 3 yumurta
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Açmak için nişasta
- Üzerine sürmek için tereyağı
 İçi İçin:
- 3 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 kase çökelek 
- Pul biber
Yapılışı:
Soğanı küçük kğçük doğruyoruz. Sıvı yağda çeviriyoruz. Patatesleri soyup rendeliyoruz. Kavrulan soğanlara atıyoruz. Soteliyoruz. Altını kapadıktan sonra bir tutam maydanoz doğruyoruz. Tam soğudugunda çökelek ve az pul biber ekleyip içini hazır ediyoruz. 
Ben hamur makınasında çevirdim. Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bezelere ayırıyoruz. İncecik açıp tereyağı sürüyoruz. İçten koyuyoruz. Rulo yapıyoruz. Tepsiye büyük gül böreği gibi sarıyoruz. Önceden ısıtılmıs 190-200 dereceli fırında kızarana kadar (30-40 dakika) pişriyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder