23 Ocak 2015 Cuma

Güveçte Kaşarlı Köfte-Patates ve Tereyağlı Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

            Tamamen kendi ölçülerimle yaptığım biraz onuda katayım bunuda katayım dediğim bir tarif oldu ama çok beğenildi o ayrı 😄

         

MALZEMELER ( Köfte İçin):
300-400 gr kıyma
1 orta boy soğan 
4-5 dal Maydanoz
Karabiber
Tuz
Kimyon
Yenibahar
Pul Biber
Bayat ekmek içi
Domates püresi veya sosu
3-4 adet orta boy patates
Domates
Yeşil Biber

YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyip suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp aynı kaba alıyoruz. Kıymayı ve baharatlarını tuzunu zevkinize göre ekleyip yoğuruyoruz. Şekil verip tavada çok az çeviriyoruz. Toprak güveçe diziyoruz. Elma dilimi yaptığımız patatesleri de aynı şekilde tavada çevirip köftelerin üzerine diziyoruz. Domates sosunu biraz salça ile karıştırıp üzerine gezdiriyoruz. En son üzerine domates dilimi ve biber ekleyip domates sosu ile özleşmesi için fırına veriyoruz. Yemeğe yakın kaşar rendesi ekleyip üzerini kızartıp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

 MALZEMELER (Pilav İçin):
1,5 Su Bardağı Pirinç
Yarım Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
2,5 Su Bardağı Sıcak Su 
Tuz

YAPILIŞI:
Tereyağında tel şehriyeleri kavuruyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip iyice kavuruyoruz. Pirinçler beyazlaşınca sıcak suyunu isteğe bağlı bulyon tableti ve tuzunu atıp kısık ateşte demlenmesini sağlıyoruz. Afiyet Olsunn.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder