25 Ocak 2015 Pazar

Ballı Havuç Tatlısı

   Günaydıınn☀️ mutlu haftasonlarınız olsuun🌼


MALZEMELER:
5 adet büyük havuç
1 paket petibör bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı bal
YAPILIŞI: 
Havuçları rendeleyip tavaya alıyoruz. Tereyağı , şekeri ve balı ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bisküvileri rondoda parçalayıp bir kabın içine alıyoruz. Pişirip soğuttuğunuz havuçlu karışımı bisküvilerin üzerine alıp güzelce karıştırıyoruz. Düz bir zemine streç film serip, hazırladığımız karışımı streç filmin üzerine koyuyoruz. Piramit şekli verdim ben ama siz rulo yapabilirsiniz. Bu şekilde buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder