15 Mayıs 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar Dolması

        MALZEMELERİ

  • 4 adet Enginar
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı toz biber
  • 3 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet dereotu, maydanoz, nane, 
  • Karabiber, tuz, kimyon, limon 

     

    ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI TARİFİ

    Pirinçler yıkanarak,bir kaba alınır içine doğranmış kuru ve dereotu, maydanoz, nane, karabiber, kimyon, tuz, yağ ilave edilerek karıştırılır. Enginarların yaprakları ayrılarak her yaprağın arasına malzemeden doldurulur. Tencereye 3 bardak su ve 2 kaşık daha zeytinyağı ilave edilerek pişirilir. Pişerken tenceredeki sudan alınarak kaşıkla enginarların üstüne dökülür. Arzuya göre az yada çok pişirilir, yerken yaprakları tek tek alınarak limon sıkılarak yenilir. Mutlaka bilen vardır ama yine de değineyim dedim :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder