Malzemeler
Kek İçin:
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı (135 g) toz şeker
- 1,5 çay bardağı (75 g) un
- 1/2 çay bardağı (25 g) Mısır Nişastası
- 1/2 çay bardağı (50 ml) süt
- 1 paket Hamur Kabartma Tozu
- 1 paket Şekerli Vanilin Krema İçin :
- 1 paket Muzlu Puding
- 2,5 su bardağı (500 ml) süt
- 1 silme yemek kaşığı (10 g) Kakao serperek servis edebilirsiniz.
- Bir çırpma kabına yumurta ve şekeri koyun, mikser ile iyice çırpın.
- Üzerine süt, un, mısır nişastası, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ekleyin.
- Mikser ile 3-4 dakika homojen şekilde karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş, 32×40 cm boyutlarındaki fırın tepsisine dökün ve spatül yardımıyla yayın.
- Önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika süre ile hafif pembeleşinceye kadar pişirin (Kurumaması için fazla pişirmeyin.).
- Fırından çıkan keki 5 dakika soğumaya bırakın.
- Daha sonra ılık iken yağlı kağıt ile beraber rulo haline getirin ve üzerini nemli bir bez ile kapatıp en az yarım saat bekletin.
- 2,5 su bardağı sütü bir tencereye koyun ve üzerine pudingi ilave edip ocakta karıştırarak pişirin.
- Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
- Keki açın ve üzerine soğuyan pudingi dökerek güzelce yayın.
- Keki yağlı kağıttan ayırarak yuvarlayın, rulo haline getirin.
- Kurumaması için dışından yeniden bir yağlı kağıt ile sarın ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirin.
- Süre sonunda buzdolabından çıkarın ve üzerine kakao serperek dilimler halinde servis yapın. ....AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder