19 Mayıs 2013 Pazar

Muzlu Rulo Pasta

          *****Bence harika oldu denemenizi tavsiye ederimm :))*****



Malzemeler 
Kek İçin:
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı (135 g) toz şeker
  • 1,5 çay bardağı (75 g) un
  • 1/2 çay bardağı (25 g) Mısır Nişastası
  • 1/2 çay bardağı (50 ml) süt
  • 1 paket Hamur Kabartma Tozu
  • 1 paket Şekerli Vanilin Krema İçin :
  • 1 paket Muzlu Puding
  • 2,5 su bardağı (500 ml) süt
Üzeri İçin (İsteğe Bağlı) 

  • 1 silme yemek kaşığı (10 g) Kakao serperek servis edebilirsiniz.
Hazırlanışı

  • Bir çırpma kabına yumurta ve şekeri koyun, mikser ile iyice çırpın.
  • Üzerine süt, un, mısır nişastası, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ekleyin.
  • Mikser ile 3-4 dakika homojen şekilde karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş, 32×40 cm boyutlarındaki fırın tepsisine dökün ve spatül yardımıyla  yayın.
  • Önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika süre ile hafif pembeleşinceye kadar pişirin (Kurumaması için fazla pişirmeyin.).
  • Fırından çıkan keki 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Daha sonra ılık iken yağlı kağıt ile beraber rulo haline getirin ve üzerini nemli bir bez ile kapatıp en az yarım saat bekletin.
  • 2,5 su bardağı sütü bir tencereye koyun ve üzerine pudingi ilave edip  ocakta karıştırarak pişirin.
  • Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
  • Keki açın ve üzerine soğuyan pudingi dökerek güzelce yayın.
  • Keki yağlı kağıttan ayırarak yuvarlayın, rulo haline getirin.
  • Kurumaması için dışından yeniden bir yağlı kağıt ile sarın ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Süre sonunda buzdolabından çıkarın ve üzerine kakao serperek dilimler halinde servis yapın.                                                      ....AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder