15 Haziran 2012 Cuma

İrmik Helvası

MALZEMELER:                                                    
2 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI SÜT
2,5 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI ŞEKER
VANİLYA
TARÇIN
TEREYAĞI
YAPILIŞI:
YAĞI ERİTİP İRMİKLERİ GÜZELCE KAVURUYORUZ.BİR TARAFTA SÜTLÜ SULU ŞEKERLİ SERBETİ KAYNATIYORUZ.kAYNATTIKTAN SONRA KAVRULAN İRMİKLERİN ÜZERİNE DÖKÜP KISIK ATESTE PİŞİRİYORUZ.DEMLİYORUZ.İSTER KASIKLA İSTER KASEYLE ŞEKİL VERİP SERVİS EDİYORUZ.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder