13 Haziran 2012 Çarşamba

Aglıo E Olıo

*Aglio e olio İtalyanca'da "sarimsak ve yağ" demekmiş, İtalya'da herhangi bir lokantanin menüsündeki spagetti aglio e olio bizim pide döner gibi bir şeymiş...

Malzemeler 

1 paket spagetti makarna
2 diş sarımsak
pul biber veya kırmızı cin biber (önemli olan acılığı vermesi)
zeytinyağı(sızma)
1 bardak makarna suyu

Yapılışı  

Spagettiyi 1 litre tuzlu suda haşlıyoruz.Yaklasık 10-15 dakika da kıvama geiyor.Lapa yapmadan ayarlıyoruz.Aynı anda minik minik doğranmış sarımsakları zeytinyağında çeviriyoruz.Pul biber veya ince dogradığımız cin biberleride atıp kavuruyoruz.Daha sonra lezzetini arttırmak için ben makarna suyundan ekledim.İsteyen ekleyebilir.Makarnaları süzdükten sonra sosla marine edip birazcık daha ocakta tutuyoruz.Sosla makarnanın özleşmesi için.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder