16 Ağustos 2013 Cuma

El Açması Pataesli Peynirli Börek

Sonunda ben de yufka açabildim. Öyle aman aman büyüklükte olmasa da ince açmayı başardım :)) Tam tuttan ve lezzetli bir tarif olduğu için sizlerle paylaşıyorum..

HAMUR MALZEMELERİ:
4 su bardağı un

1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su

1 tatlı kaşığı tuz
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ



İÇ MALZEMESİ:
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber

YAPILIŞI:
Hamur malzemeleriyle bir hamur hazırlıyoruz. Dört bezeye ayırıp, her bezeyi açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirip yağladığımız tepsiye yayıyoruz. Üç kat aynı şekilde açtıktan sonra hazırladığınız içten yufkanın her tarafına yayıp üstünü kapamak için üç yufka daha açıyoruz.Üzerine artan yağdan sürüyoruz. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder