8 Ocak 2014 Çarşamba

Ekşili Köfte


   Bugün çook hamaratım :)) Akşam yemeğine yapacağınız güzel bir tarif sizlerle denemenizi tavsiye ediyorumm...

Malzemeler ;(2 kişilik)
200 gr kıyma
2 kaşık pirinç
1 yumurta (akı içine, sarısı terbiyesi için kullanılacak)
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı Köfte baharatı (kendiniz istediğiniz baharatları katabilirsiniz; karabiber, kırmızı biber vs vs)
1 adet patates
1 adet havuç
1 tutam maydanoz
1 adet rendelenmiş domates
2 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı un
Yarım limonun suyu
Yapılışı;

Önce köfte harcı hazırlanır. Bunun için; Kıyma, ayıklanıp yıkanmış pirinç, rendeden geçirilmiş soğan, 1 yumurtanın akı, köfte baharatı ve tuz bir kabın içinde güzelce yoğurulur. Daha sonra bu köfte harcı cevizden küçük, fındıktan büyük toplar haline getirilerek, yarım su bardağı un ile unlanmış tepsiye bırakılır. Tepsiyi ara sıra sallayarak köftelerin her tarafının una bulanması sağlanır. Bu şekilde tüm köfte harcı bittikten sonra; derin bir tencerede kaynamakta olan tuzlu, domatesli, salçalı yaklaşık 1,5 litrelik suya yavaşça bırakılarak köftelerin pişmesi beklenir. Bu arada havuç ve patates kabukları soyularak doğranır. Burada patatesler küp küp, havuçlar ise yuvarlak şekilde doğranır. Köfteler 10 dakika kaynadıktan sonra patates ve havuçlar ilave edilir. Yemek pişinceye kadar orta ateşte pişirilir. Yemek piştikten sonra terbiyesi için, akını içine kattığımız yumurtanın sarının üzerine yarım limon suyu ilave edilir. İkisi karıştırılır. Daha sonra yemeğin suyundan bir kepçe alınarak bu yumurtalı limonlu karışımın içine dökülür. Bu şekilde de karıştırdıktan sonra bu terbiyeyi, asıl yemeğin içine bir yandan yemeği karıştırarak ilave edilir. Bu şekilde yemeğin terbiyesi de verilmiş olur. Terbiyesi verildikten sonra bir iki taşım kaynatılır. Kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder